Νότης Σφακιανάκης – Βιογραφία

Κοινοποιήστε

 

Νότης Σφακιανάκης – Βιογραφία

Ο Νότης Σφακιανάκης είναι Έλληνας τραγουδιστής. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα.
Ο Νότης έζησε τα επτά πρώτα χρόνια της ζωής του στην Κρήτη, εωσότου οι γονείς του χώρισαν και μετακόμισε στην Κω, όπου ζούσαν οι συγγενείς της μητέρας του.

Μεγάλωσε επί το πλείστον στην Κω, ενώ κάποια μικρά χρονικά διαστήματα έζησε στη Γερμανία.
Σε νεαρή ηλικία και ενώ βρισκόταν ακόμη στην Κω, εργάστηκε σαν d.j σε τοπικά club έως το 1984.

Ο Σφακιανάκης ασχολήθηκε με το τραγούδι αρχικά στα 1985, ανοίγοντας ένα δικό του χώρο με ζωντανή μουσική, όπου τραγούδησε για πρώτη φορά επαγγελματικά.

Το 1988 πήγε στην Αθήνα, και μολονότι στην αρχή αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες τελικά κατάφερε να τραγουδήσει δίπλα στην Πόλυ Πάνου, τον Σταμάτη Κόκοτα, τον Σαλαμπάση, τον Μοναχό και άλλους γνωστούς τραγουδιστές της εποχής.

Το καλοκαίρι του 1990 μετέβη στη Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε με την Ελένη Δήμου.

Εκεί τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι της δισκογραφίας και τον Ιούνιο του 1991 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “Πρώτη Φορά”.

Ο Σφακιανάκης πολλές φορές έχει προκαλέσει αίσθηση με τις δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις που κάνει για διάφορα κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

Έχει κατακρίνει την νοοτροπία και τον τρόπο ζωής των νεοελλήνων τόσο μέσα από τα τραγούδια του όσο και από συνεντεύξεις που δίνει κατά καιρούς.

Καταγγέλλει συχνά την νωθρότητα, την απραξία και τον καθωσπρεπισμό των συμπολιτών του, ενώ θεωρεί πως η μόνη διέξοδος είναι η βελτίωση της παιδείας και η διδαχή από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Έχει έρθει σε ρήξη με την επίσημη θρησκεία της Ελλάδας, δηλώνοντας πως δεν τον εκφράζει και δεν συνάδει με τα πιστεύω του. Με το τραγούδι “Πρόβατα” (2003) κατακρίνει τον Τζορτζ Μπους για τις εισβολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και την εν γένει εξωτερική πολιτική που ακολουθούσε.

Με το τραγούδι “Σύστημα” (2006) στο στόχαστρό του μπήκαν οι ελληνικές δισκογραφικές εταιρίες για το χαμηλό επίπεδο των τραγουδιών που παρήγαγαν αλλά και για τα κριτήρια επιλογής νέων τραγουδιστών.

Παλιότερα είχε δηλώσει πως έκανε χρήση μαριχουάνας και είχε εκφραστεί θετικά για την νομιμοποίηση της.


Κοινοποιήστε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση