Στάθης Ξένος – Βιογραφία

Κοινοποιήστε

Στάθης Ξένος – Βιογραφία

Ο Στάθης Ξένος γεννήθηκε στα δυτικά προάστια των Αθηνών την 1η Αυγούστου του 1978. (το πραγματικό του όνομα είναι Στάθης Καββαδίας). Ο πατέρας του είναι από την Κέρκυρα και η μητέρα του από την Σύρο.
Βιογραφία

Ξεκίνησε να τραγουδάει από μικρή ηλικία- 10 χρόνων- και όλοι είχαν εντυπωσιαστεί με τον πιτσιρικά που τραγουδούσε τόσο καλά. Ο ίδιος λέει:

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από τόσο δα παιδάκι, τραγουδάω. Και επειδή μάλλον θα έπρεπε να τραγούδαγα σωστά, παντού όπου και να πηγαίναμε, όλοι μου ζητούσαν να πω κάποιο τραγούδι. Και έτσι από μικρός άρχισα να μαθαίνω ρεπερτόριο. Τα τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα, του Γιάννη Πάριου, του Βοσκόπουλου… αλλά και πιο βαριά. Του Στράτου, του Αγγελόπουλου, του Μπιθικώτση, του Καζαντζίδη….»

Το 1993 σε ηλικία 15 χρόνων έβγαλε το πρώτο του cd και από την επόμενη χρονιά άρχισε να ακούγεται όταν τον πήρε στο πλευρό του ο Γιώργος Μαζωνάκης. Από τότε όλοι κατάλαβαν ότι ο Στάθης Ξένος είναι ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής με όλη την σημασία της λέξεως.

Μεγαλώνοντας η φωνή του έφτιαξε κι’ άλλο, γι’ αυτό άφησε το λύκειο, μπήκε στο επάγγελμα και άρχισε να τραγουδάει δύσκολα κομμάτια με έμφαση στα τραγούδια του Σταμάτη Γονίδη τον οποίο λάτρευε. Πρόσεχε τον τρόπο του, τις ανάσες του, τα γυρίσματα του και τα έκανε ίδια. Άρχισε να τον μιμείται. Μαθεύτηκε λοιπόν ότι είναι ένας πιτσιρικάς που τραγουδάει όπως ο Γονίδης- και πήγε ο ίδιος ο Γονίδης να τον ακούσει. Του μικρού Στάθη του κόπηκαν τα πόδια. Μετά, ο Γονίδης τον έβαλε σε ένα άδειο καμαρίνι, έκλεισε την πόρτα και του είπε:

-«Έχεις φωνάρα. Αν θέλεις να κάνεις καριέρα σταμάτα να με μιμείσαι και βρες την ταυτότητα σου»

Το 2002 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, «Πάλι, πάλι» και από τότε η καριέρα του πήρε μια ανοδική πορεία. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 6 δίσκους [cd] και τώρα ετοιμάζεται να βγάλει τον έβδομο με τίτλο «Μάχη σώμα με σώμα».

Οικογενειακή Κατάσταση

Ο Στάθης Ξένος ζει με την γυναίκα του Gaby και τον γιό τους Ντένη στην Άνω Γλυφάδα, έχει δύο σκυλιά που λατρεύει και ένα πολύ μικρό στούντιο για μπορεί να πειραματίζεται, να γράφει τη δική του μουσική να απομονώνεται και να τραγουδάει.


Κοινοποιήστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση