Βήμα βήμα η σύνδεση και η εγγραφή στο eclass.sch.gr

Κοινοποιήστε

Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, θα μπορούν να εγγράφονται εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr). Ακολούθως μπορούν να εγγραφούν στην Ηλεκτρονική Τάξη. Δείτε πώς.

Η υπηρεσία Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-Τάξη) που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας με σύγχρονα εργαλεία που ενδυναμώνουν τη διαδικασία της μάθησης, απαντά, μέσω της ιστοσελίδα eclass.sch.gr σε συχνές ερωτήσεις που πολλά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και γονείς έχουν, με δεδομένο πως η εξ αποστάσεως διδασκαλία έρχεται να καλύψει το κενό των κλειστών λόγω κορονοϊού σχολείων.

1.Τι είναι η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

H Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) αποτελεί μια σύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς και χρησιμοποιείται καθημερινά στα σχολεία όλης της χώρας. Ανήκει στο οικοσύστημα υπηρεσιών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου από το 2006 μέχρι σήμερα.

Η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη παρέχει ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον που ενσωματώνει μια σειρά από εργαλεία διαχείρισης μάθησης, επικοινωνίας, αξιολόγησης και συνεργασίας. Ειδικότερα, στα μαθήματα της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης μπορούν να περιέχονται, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικά βιβλία, εργασίες, ερωτηματολόγια, διαδραστικές ασκήσεις, συζητήσεις, wikis, πολυμέσα, εργαλεία επικοινωνίας ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα ενσωμάτωσης χώρων ζωντανής εξ αποστάσεως διδασκαλίας και συνεργασίας.

2.Πως μπορώ να συνδεθώ στην Ηλεκτρονική Τάξη

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση στο περιβάλλον της πλατφόρμας η-τάξη, ως πιστοποιημένοι χρήστες μέσω του λογαριασμού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και από οποιαδήποτε σταθερή ή φορητή συσκευή (δηλ. σταθερό υπολογιστή, φορητό, ταμπλέτα, κινητό τηλέφωνο).

Η σύνδεση γίνεται από την αρχική σελίδα της υπηρεσίας eclass.sch.gr επιλέγοντας «Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr».

Αν δεν έχετε αποκτήσει προσωπικό λογαριασμό στο ΠΣΔ, δημιουργήστε άμεσα εδώ.

Η διαδικασία δήλωσης εργαζομένων για τα 800 ευρώ

3.Τι είναι το ηλεκτρονικό μάθημα;

Το ηλεκτρονικό μάθημα είναι μια αρθρωτή δομή αποτελούμενη από διακριτά υποσυστήματα (εργαλεία μαθήματος) τα οποία ομαδοποιούνται σε τρεις κατηγορίες:

  • Εργαλεία Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Περιεχομένου: Έγγραφα, Πολυμέσα, Γλωσσάρι, Ηλεκτρονικό Βιβλίο, Συνδέσεις Διαδικτύου, Γραμμή Μάθησης
  • Εργαλεία ενημέρωσης, επικοινωνίας & συνεργασίας: Ανακοινώσεις, Ημερολόγιο, Μηνύματα, Μηνύματα, Ειδοποιήσεις, Συζητήσεις, Τηλεσυνεργασία, Ομάδες, Wiki, Κουβέντα
  • Εργαλεία αξιολόγησης & ανατροφοδότησης: Ασκήσεις, Εργασίες, Ερωτηματολόγια, Βαθμολόγιο, Παρουσιολόγιο, Στατιστικά

4.Πως μπορώ να ανακοινώσω την εξ αποστάσεως διδασκαλία του μαθήματός μου;

Ο εκπαιδευτικός μέσα στο ηλεκτρονικό μάθημα, μπορεί να ανακοινώνει τις ζωντανές (σύγχρονες) εξ αποστάσεως διδασκαλίες που έχει προγραμματίσει στους μαθητές του.

5.Πως μπορώ να εγγραφώ στα μαθήματα του σχολείου μου;

Η προσωποποιημένη είσοδος στην υπηρεσία, οδηγεί τον μαθητή στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο. Εκεί, μπορεί να κάνει εγγραφή στα ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του, για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά (με ένα κλικ).

Για την πρόσβαση σε υλικό ανοικτών μαθημάτων δεν απαιτείται η σύνδεση με λογαριασμό χρήστη για τους μαθητές.

Η εγγραφή

Εφόσον έχετε αποκτήσει προσωπικό λογαριασμό στο ΠΣΔ (βλ. παραπάνω) απομένουν τα ακόλουθα βήματα, σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο:

«Βήμα 1: Από την αρχική σελίδα της υπηρεσίας https://eclass.sch.gr/, ο μαθητής κάνει σύνδεση με τον προσωπικό λογαριασμό που διαθέτει στο ΠΣΔ.

Βήμα 2: Η προσωποποιημένη είσοδος του μαθητή στην υπηρεσία, οδηγεί τον μαθητή στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο. Εκεί, αρχικά κάνει εγγραφή στα ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του, για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά (με ένα κλικ). Για την πρόσβαση σε υλικό ανοικτών μαθημάτων δεν απαιτείται η σύνδεση με λογαριασμό για τους μαθητές.

Βήμα 3: Ο μαθητής αλληλεπιδρά μέσα στο ηλεκτρονικό μάθημα, έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που οργανώνει και αναρτά ο εκπαιδευτικός του, επικοινωνεί, ανατροφοδοτείται κλπ. Επιπλέον, μπορεί να εντοπίζει τις ζωντανές (σύγχρονες) εξ αποστάσεως διδασκαλίες που έχει προγραμματίσει και ανακοινώσει ο εκπαιδευτικός του.

Βήμα 4: Το ταξίδι στην ασύγχρονη ηλεκτρονική μάθηση μόλις ξεκινά…».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τις οδηγίες προς μαθητές και γονείς για την σύνδεση στην πλατφόρμα eclass του σχολείου και την εγγραφή σε μαθήματα το οποίο επιμελήθηκε το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας:

 


Κοινοποιήστε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση