Φουντώνει η κόντρα για τα προσφυγόπουλα στο 26ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας

Κοινοποιήστε

 

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στη Λάρισα, με αφορμή την ένταξη των προσφυγόπουλων σε σχολείο της Λάρισας και συγκεκριμένα στο 26ο Δημοτικό, όπου σύμφωνα με τις προσωπικές δηλώσεις του προέδρου Συλλόγου Γονέων Στέφανου Χαχάμη, ο σύλλογος του σχολείου δεν θέλει να φοιτήσουν τα παιδιά των προσφύγων.
Πρώτα, προέκυψε η καταγγελία της διευθύντριας του σχολείου Ελένης Σταγιάννη, η οποία ανέφερε, εκτός των άλλων, πως ο πρόεδρος του συλλόγου, καλεί τους μαθητές να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook, αλλά και πως «δεν τηρεί καμία από τις νόμιμες διαδικασίες λειτουργίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ».

«Δεν κλήθηκα να εκφέρω γνώμη για τις ανακοινώσεις του συλλόγου»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Ιωάννα Γκονέλα και μητέρα δύο παιδιών, σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε τα εξής: «Δεν τηρούνται οι διαδικασίες λειτουργίας του συλλόγου, σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων». «Ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε κλήθηκα σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, παρά μόνο για οριστούν τα όργανά του, καθώς και στην τελευταία συνεδρίαση την Κυριακή 22 Ιανουαρίου» είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Γκονέλα.
Σε ερώτηση λοιπόν που της τέθηκε, αν είχε την δυνατότητα να εκφράσει γνώμη για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που δημοσιεύονται στον Τύπο και οι οποίες προκαλούν το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες, το μέλος του Δ.Σ. υποστήριξε ότι «όχι μόνο δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που στέλνονται στον Τύπο, αλλά λέω κατηγορηματικά ότι για όλες αυτές τις ανακοινώσεις, ποτέ δεν κλήθηκα να εκφέρω γνώμη».
Τέλος η Ιωάννα Γκονέλα εξέφρασε και την προσωπική της γνώμη σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται την ένταξη των προσφύγων στο σχολείο, λέγοντας πως αυτά τα παιδιά «έχουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση». «Η προσωπική μου γνώμη είναι πως αυτά τα παιδιά που αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να φύγουν από την πατρίδα τους, έχουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση βάση νόμου», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση