Γιώργος Ζαμπέτας – Συνέντευξη – Μουσική Κιβωτός – 1989

Κοινοποιήστε

Η Μαλβίνα Κάραλη φιλοξενεί στην εκπομπή τον Γιώργο Ζαμπέτα, ο οποίος ανοίγει τη δική του μουσική κιβωτό και θυμάται περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα του. Μιλά για το ξεκίνημα του, που έγινε σε ηλικία πέντε ετών, παίζοντας μπουζούκι, ενώ ταυτόχρονα έβγαζε και μεροκάματο στο μπαρμπέρικο του πατέρα του. «Όλοι οι μαθητές έλεγαν ποιήματα στις εξετάσεις. Εγώ τραγουδούσα με το μπουζούκι και πήρα και το πρώτο βραβείο 7 χρονών», λέει χαρακτηριστικά. Εξηγεί επίσης ποιο ήταν το δικό του μουσικό όραμα και τι ρόλο έπαιξαν οι εταιρείες δίσκων σε αυτό.

Μιλά ακόμη για τις εμφανίσεις του στον κινηματογράφο, αλλά για τη μουσική που έγραψε σε πάνω από 200 ταινίες, όπως και για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Τόλη Βοσκόπουλο κ.ά Κάνει επίσης ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην Μανταλένα, που έφυγε από τη ζωή, χωρίς κανείς να πει και να γράψει δύο λόγια γι’ αυτήν, η οποία ήταν μία από τις πιο αγαπημένες του τραγουδίστριες και είχε συνεργαστεί μαζί της για πολλά χρόνια.

Τέλος, ο Γιώργος Ζαμπέτας, παίζει μπουζούκι κι ερμηνεύει το τραγούδι του «Ο μαθητής», ενώ τραγούδια του ερμηνεύουν επίσης η Αγγελική Γαϊτη, η Δούκισσα και ο Νίκος Νομικός. Παράλληλα κάνει μια επιλογή αγαπημένων του τραγουδιών, άλλων δημιουργών, τα οποία ερμηνεύουν ο γιος του Μιχάλης Ζαμπέτας, ο Αργύρης Παπαγεωργίου και η Δούκισσα.

Σκηνοθεσία: Μεγακλής Βιντιάδης
Παραγωγή: ΕΤ-2, 1989

 


Κοινοποιήστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση