Εθνικός Δρυμός Οίτης 26-27-28/10

Κοινοποιήστε

ethnikos-drimos-oitis

Το φθινόπωρο είναι μαγικό… τα χρώματα, ο αέρας, η βροχή, σου θυμίζουν πόσο απλά πράγματα μπορούν να σου προσφέρουν ευτυχία.
Η φύση είναι ο μεγαλύτερος ζωγράφος όλων των εποχών. Με απόλυτη αρμονία και επίκεντρο την απλότητα, δημιουργεί και τα έργα της ανταγωνίζονται μέχρι και τα πιο σπουδαία ανθρώπινα επιτεύγματα.

Τι θα λέγατε, λοιπόν, Tracers για μια φθινοπωρινή βόλτα στο αισθητικό πάρκο της Παύλιανης, Πεζοπορία στους πρόποδες της Οίτης, και στο περιβόητο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών, εκεί όπου το δημιουργικό μεγαλείο της φύσης ανταγωνίζεται εκείνο του ανθρώπου??

Trace Your Eco…γιατί παρέα ανακαλύπτουμε την Ελλάδα!

< Αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, η Οίτη ουσιαστικά παραμένει ένας άγνωστος ορεινός κόσμος.
Με περισσότερες από πέντε κορυφές να ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα , το ορεινό σύμπλεγμα της Οίτης βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην πεδιάδα του Σπερχειού, στα παράλια του Μαλιακού, στην Γκιώνα, στα Βαρδούσια και στον Παρνασσό.
Στα χαμηλά του βουνού φυτρώνουν δρυς, κουμαριές, κέδροι, ιτιές, σφενδάμια, πλατάνια και πικροδάφνες. Στα ψηλότερα, το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται από κεφαλλονίτικα έλατα. Η Οίτη είναι ένας φυσικός παράδεισος φημισμένος από την αρχαιότητα για τα σπάνια αγριολούλουδα, τα φαρμακευτικά φυτά και τα μανιτάρια του, έχει χαρακτηριστεί και “Βουνό των λουλουδιών” με καταγεγραμμένα πάνω από 1.500 είδη. Η καρδιά του βουνού, μια έκταση 70.000 στρεμμάτων, έχει χαρακτηριστεί από το 1966 Εθνικός Δρυμός.

Το αναλυτικό μας πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/10
Αναχώρηση στης 7.00πμ [πλ.Άριστοτέλους-Αγ.Βενιζέλου] με προορισμό την Παύλιανη Φθιώτιδας που είναι χτισμένη στα 1050μ στις πηγές του Ασωπού. και είναι κατάφυτη από έλατα!
https://www.youtube.com/watch?v=1uchvVAYWJg
Ανάμεσα στην Πάνω και την Κάτω Παύλιανη ξεκινά το αισθητικό πάρκο που κρύβει πολλές εκπλήξεις από το πρώτο κιόλας βήμα σου. Εκεί σε περιμένει μία ξύλινη γέφυρα που μόλις αγγίξεις το πόδι σου για να τη διασχίσεις ακούς τη μουσική.
https://www.youtube.com/watch?v=4jz4bS-lhW0
Μετά από είκοσι λεπτά πεζοπορίας ανάμεσα στα πλατάνια, τα σφενδάμια, τις καρυδιές , τις καστανιές, τα πανύψηλα έλατα και τον ήχο των πηγών του Ασωπού υπάρχει πινακίδα που υποδεικνύει την θέση της σπηλιάς Καμάρα. Στην επόμενη στροφή του μονοπατιού βρίσκεται η καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο.
Ένα μαγευτικό και παραμυθένιο πάρκο στην περιοχή που σε εκπλήσσει απρόσμενα..
Ώρες εύκολης πεζοπορίας 2-3
Φαγητό –καφέ στην περιοχή και στην συνέχεια μεταφορά και ταχτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. στα Λουτρά Υπάτης
https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=wuz8YIWQWQo
Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή για ιαματικά λουτρά στο Υδροθεραπευτήριο , που είναι από τα τελειότερα και πλέον σύγχρονα υδροθεραπευτήρια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/10
Αναχώρηση με το λεωφορείο μας για το χωριό Καστανιά, που βρίσκετε στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού, στα 1.050μ. υψόμετρο.
Ένα όμορφο ορεινό χωριό μέσα στα έλατα με πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Σπερχειού και στον κάμπο της Λαμίας. Από εδώ θα ξεκινήσουμε την ορεινή πεζοπορία μας που θα μας οδηγήσει στην κορυφή Πετρωτός και από κει στην Υπάτη.
Από την πλατεία του χωριού θα περάσουμε από το ρέμα του Ξηριά, ανηφορίζουμε μέχρι το εκκλησάκι του Αγ. Αθανασίου και στη συνέχεια μέχρι το διάσελο του Πετρωτού
Κάνουμε μια στάση για κρύο νερό απ’ την πηγή και συνεχίζουμε για την κορυφογραμμή και την κορυφή του Πετρωτού στα 1.241μ., με θέα όλη την κοιλάδα του Σπερχειού, από το Βελούχι μέχρι τον Μαλιακό κόλπο και την Όθρυ, βόρεια της Λαμίας.
Από δω, κατηφορίζουμε μέσα από ελατοδάσος, περνάμε το ρέμα της Υπάτης και βγαίνουμε στο οροπέδιο Ροδοκάλος. Συνεχίζουμε το μονοπάτι που περνάει δίπλα από τον βράχο του κάστρου της Υπάτης και καταλήγουμε στην πλατεία της πόλης.

Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος].
Ώρες πεζοπορίας 6
Χιλιόμετρα 12
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 420
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 1000μ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/10
Μαζεύουμε τα πράγματα μας και ξεκινάμε με το λεωφορείο για το χωριό Δέλφινο. Από εκεί θα πεζοπορήσουμε το εκπληκτικό <μονοπάτι των σιδηροδρομικών> στους πρόποδες της Οίτης πάνω από τον Ασωπό ποταμό με τελικό προορισμό το χωριό Ηράκλεια..
Το μονοπάτι αυτό φτιάχτηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, όταν κατασκευάστηκε η σιδηροδρομική γραμμή, για να μεταφέρονται τα υλικά με τα ζώα αλλά και οι ίδιοι οι εργάτες
Η διαδρομή στο μονοπάτι είναι φανταστική και το τοπίο γύρω πολύ επιβλητικό. Κινούμαστε πάνω από την σιδηροδρομική γραμμή και από κάτω μας το φαράγγι, όπου κυλάει ο Ασωπός ποταμός. Τριγύρω μας τεράστια βράχια, στολισμένα με τα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης όλων των αποχρώσεων από το πράσινο σκούρο μέχρι και το καφέ κίτρινο ανοιχτό.
Περπατώντας μπορούμε να θαυμάσαμε τις γέφυρες της γραμμής, τις πέτρινες εισόδους των γαλαριών, τα πέτρινα αρχιτεκτονικά αντιστήριξης του εδάφους αλλά και τα επιβλητικά βράχια απέναντι από τα ρέματα του Ασωπού.
https://www.youtube.com/watch?v=GevZJ-Kwxk8
Στο τέλος της διαδρομής μας θα μας περιμένει το λεωφορείο μας στο χωριό Ηράκλεια.
Στάση για φαγητό καφέ και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη

Ώρες πεζοπορίας 5
Βαθμός δυσκολίας Β [Μέτριος]
Χιλιόμετρα 12
Υψομετρική διαφορά ανάβασης 150
Υψομετρική διαφορά κατάβασης 720

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 130 ευρώ

Περιλαμβάνει:
1] Την μεταφορά μας Θεσσαλονίκη-Λαμία-Παυλιανη-Λουτρά Υπάτης-Θεσσαλονίκη
2] Τα έξοδα οδηγού [διαμονή-φαγητό]
3] Την διαμονή μας για 2 βράδια με πρωινό στο ξενοδοχείο Πριγκηπικόνhttp://www.prigipikon.gr/photo-gallery σε δίκλινα τρίκλινα δωμάτια ανάλογα με την διαθεσιμότητα.
4] Την συνοδεία στις πεζοπορίες μας από 2 έμπειρα στελέχη του Trace Your Eco με διεθνή πιστοποιήσει πρώτων βοηθειών
5] Τον συντονισμό και την οργάνωση από το Trace Your Eco

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας προκαταβολή 40 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό.
Αριθμός λογαριασμού 6667140723874
IBAN GR 7901716670006667140723874
[Δικαιούχος Trace Your Eco] τράπεζα Πειραιώς.
Στην κατάθεση να βάλετε το όνομα σας και την εκδρομή!

Ή να περάσετε από τα γραφεία μας Κομνηνών 23 4ος Όροφος [με Ερμού γωνία]

Παρακαλούμε πριν κάνετε την κατάθεση πάρτε τηλ για να μας ρωτήσετε εάν υπάρχουν θέσεις για να σας γράψουμε στην λίστα συμμετοχής!

Σε περίπτωση που κάνετε κατάθεση ηλεκτρονικά από διαφορετική τράπεζα μας παρακρατούν εμάς το ποσό τον 4 ευρώ το οποίο θα πρέπει να μας επιστραφεί από εσάς!

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής, και λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Καλέστε μας στο 6949 650 300, ή στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή μέσω email στο info@traceyoureco.gr , ελέγξτε διαθεσιμότητα θέσεων και δηλώστε την συμμετοχή σας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων μόνο με προκαταβολή!

Μέσα στις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες μετά την δήλωση συμμετοχής σας θα πρέπει να κάνετε κατάθεση της προκαταβολής για να ισχύσει η κράτηση σας!

Βοηθήστε μας συμβάλλοντας θετικά στην αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εξορμήσεών μας δηλώνοντας συμμετοχή κι εξοφλώντας το αντίτιμο έγκαιρα.

Υ.Γ. Τι πρέπει να έχετε μαζί σας για την πεζοπορία μας.
http://www.traceyoureco.gr/el/ti-na-echo-mazi-mou/
Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα,[Ορειβατικά μποτάκια ] μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα στις πεζοπορίες, μπλούζα φλίς, μια φανέλα για να αλλάξετε, αδιάβροχο μπουφάν, καπέλο-γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό 1. λίτρο, μπατόν [μπαστούνια] ,κάποιο σνακ για ενέργεια,[παστέλι,ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα μπάρα ενέργειας-σοκολάτα] ,φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περπάτημα και καλή διάθεση!

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της πεζοπορικής μας ομάδας η λόγω καιρικών συνθηκών.
Επιστροφή χρημάτων για τις πολυήμερες εκδρομές σε περίπτωση ακύρωσης γίνονται 10 ημέρες νωρίτερα. Σε διαφορετική περίπτωση ούτε επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται με επόμενη εκδρομή.[Λόγω κράτησης δωματίων-λεωφορείου]
Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. 6949 650 300
emai: info@traceyoureco.gr
http://www.traceyoureco.gr/


Κοινοποιήστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση