Επιστροφή χρημάτων ρεύματος- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Power Pass

Κοινοποιήστε

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass, στην οποία θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι θα ανοίξει την Πέμπτη 16 Ιουνίου, αν και καταβάλλονται προσπάθειες να ξεκινήσει η λειτουργία της, μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Τα δικά μας λαϊκά!

Θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου 2022 ενώ τα ποσά της αποζημίωσης θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στον Ιούλιο και θα είναι από 18 έως 600 ευρώ.

Στην υπουργική απόφαση έχει εντοπιστεί ένα «αγκάθι» το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς χιλιάδες καταναλωτές κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός επιδότησης. Όπως επισημαίνουν, η υπουργική απόφαση, προβλέπει ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022.

Έτσι, αν ένας λογαριασμός έχει εκδοθεί την 1η Ιουνίου 2022 ακόμα και αν έχει περίοδο κατανάλωσης 31/1/22 – 29/5/22, ο καταναλωτής δεν δικαιούται καμία επιστροφή.


Κοινοποιήστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση