Δραπεύτεουμε στη Παύλιανη και στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης!

Κοινοποιήστε

Κυριακή στις 7:45 π.μ. – 10 μ.μ.

Η Παύλιανη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1040 μ. στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης. Αποτελείται από δύο οικισμούς την Άνω και την Κάτω Παύλιανη. Ο επισκέπτης φτάνοντας στο χωριό θα συναντήσει πρώτα την Κάτω Παύλιανη και μετά από περίπου δύο χιλιόμετρα την Άνω. Και οι δύο γειτονιές είναι πνιγμένες στα έλατα, τις καρυδιές, τις μηλιές και τις καστανιές.
Πέτρα και ξύλο δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο σε μια εξαιρετική αρχιτεκτονική σε όλο το χωριό και τους παραδοσιακούς ξενώνες.
Η Παύλιανη θεωρείται ένα από τα πιο γλυκά χωριά της Ελλάδας κι αυτό γιατί είναι ζωγραφισμένο ολόκληρο από τη δασκάλα και τα παιδιά του χωριού και αυτό το καθιστά μοναδικό σε όλη τη χώρα. Το χειμώνα το χωριό φοράει τα λευκά για να υποδεχτεί τους επισκέπτες ενώ την άνοιξη βασιλεύει το πράσινο. Το καλοκαίρι προσφέρει απλόχερα δροσιές και τρεχούμενα νερά.
Με ένα μοναδικό στην Eλλάδα φυσικό Πάρκο στις πηγές του Aσωπού, ο επισκέπτης εκστασιάζεται μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι!
Το αισθητικό δάσος της Παύλιανης και το πάρκο αναψυχής, βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη. Περνώντας τη μουσική γέφυρα η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο στεγάζει το νεροπρίονο, το νερόμυλο, τα μαντάμια και τη νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού θα συνεπάρει τον επισκέπτη!
Δίπλα στο συγκρότημα της υδροκίνησης βρίσκεται το μονοπάτι που οδηγεί στο Παρκάκι! Αιώρες, ξυλοκρέβατα και τελεφερίκ πάνω απ’ το ποτάμι, πισίνα για τολμηρούς, τζακούζι, γήπεδο river-volley παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!
Μυστικά μονοπάτια, γεφυράκια, τούνελ και η σπηλιά του Καμάρα φροντισμένη και έτοιμη να υποδεχτεί κουρασμένους πεζοπόρους! Ευφάνταστες πινακίδες με οδηγίες και πληροφορίες υπάρχουν σε όλη τη διαδρομή!

Η πεζοπορία μας θα είναι:
Κάτω Παύλιανη 940 μ. – Θρόνος του Δία 1260 μ.- Κορυφή Μεσόραχη 1450 μ. – Είσοδος Αισθητικού Πάρκου
Μια εύκολη και πολύ όμορφη κυκλική διαδρομή στις πλαγιές της Οίτης που ενδείκνυται για αρχάριους αλλά και παιδιά ΥΔ ~ 500 μ. και ΩΠ ~4-4,5 ώρες ανάλογα με τη σύνθεση της ομάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.apo-drasis.gr/index.php/plan-your-trip/new-adventures/9-2-2020-pavliani-oiti-apo-drasi


Κοινοποιήστε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση