Αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος – Καταργούνται οι επιδοτήσεις

Κοινοποιήστε

Οριστικό τέλος θα μπει από τον Ιανουάριο του 2024 στις οριζόντιες επιδοτήσεις του ρεύματος, με τη στήριξη πλέον να περιορίζεται στους ευάλωτους πελάτες.

Ειδήσεις από όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, αναμένεται να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία ΚΟΤ εκτός από τα Α και Β που έχουμε ήδη. Όπως όλοι γνωρίζουμε η έκπτωση του ΚΟΤ Α είναι 0.075 ευρώ και αφορά όσους έχουν ενεργό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ενώ στο ΚΟΤ Β η έκπτωση είναι 0.045 ευρώ και δίνεται σε άτομα χαμηλού εισοδήματος.
Πλέον θα δημιουργηθεί ένα ΚΟΤ Γ όπου θα περιλαμβάνει πολίτες σε περιοχές της χώρας βάσει κλίματος με μεγάλες ανάγκες ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση. Δεν είναι προς το παρόν γνωστό αν η συγκεκριμένη κατηγορία των καταναλωτών θα δικαιούται την έξτρα έκπτωση στο τιμολόγιο ρεύματος τη χειμερινή περίοδο ή για όλο το χρόνο. Το σίγουρο είναι πως θα υποβάλλουν αιτήσεις σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ενώ τέλος θα δημιουργηθεί και μια ειδική κατηγορία για πολύτεκνους, γνωστό ως ΚΟΤ Δ.

Ειδήσεις για την οικονομία

Πάντως η ρήτρα αναπροσαρμογής παραμένει παγωμένη μέχρι το τέλος του 2023 και θα ανακοινώνονται οι τιμές κάθε 20 του μήνα όπως συμβαίνει και τώρα. Σε εφαρμογή θα μείνει και ο μηχανισμός ανάκτησης εσόδων στη χονδρεμπορική αγορά ώστε να συγκεντρώνονται με το πλαφόν στις αμοιβές των ηλεκτροπαραγωγών οι πόροι για την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος.


Κοινοποιήστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν…