Λιανοκλάδι – Φόλα σε αδέσποτα σκυλιά και ιδιοκτητών

lianokladi-fola-se-adespota-skylia-kai-idioktitwn

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει παράπονα και φωνές για τα αδέσποτα ζώα στο Λιανοκλάδι, καμία όμως επίσημη κίνηση από τους αρμόδιους του τόπου.

Εχθές Σάββατο 22-09-2018 και ώρα περίπου 19:00 με 20:00 στο χωριό Λιανοκλάδι κάποιος θρασύς και ψυχρός δολοφόνος ζώων, κάτοικος ή περαστικός νομίζοντας πως πήρε τον νόμο στα χέρια του προσπάθησε να δηλητηριάσει ολόκληρη αμάδα σκύλων με αποτέλεσμα να θανατώσει το ένα της παρέας των ζώων.

Το θράσος και η μανία του για την αφαίρεση αθώων ψυχών όμως δεν σταματάει εδώ.

Τόλμησε να δηλητηριάσει και σκυλιά που βρισκότανε στον προαύλιο χώρο οικίας ιδιοκτήτη  ώσπου ένα από αυτά δεν τα κατάφερε.

Κάτοικοι και ιδιότητες έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές του δήμου για ύποπτο δράστη και για τα στοιχεία που υπάρχουνε.

Διαβάστε ανάρτηση της κυρίας Αγγέλα Μπαρτσιώκα


Να επισημάνουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει μια ζωή με το έτσι θέλω και σε καμία περίπτωση η πράξει αυτή δεν αποτελεί λύση.

Το πρόστιμο κακοποίησης η φόνου ζώου.

-Νόμος 1197/1981. Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ  ή και με τις δύο ποινές.
-Νόμος. 4039/2012: άρθρο 16 ” Κακοποίηση των ζώων” παράγραφος α΄: “…απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού….”, άρθρο 20 “Ποινικές κυρώσεις”: …. 2.: ” Οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α΄και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ”. (τουλάχιστον ενός έτους = ποινή φυλάκισης από ένα έτος έως πέντε). Μπορείτε να καταθέσετε έγγραφη καταγγελία στην αστυνομία περιγράφοντας με ακρίβεια όσα γνωρίζετε, χωρίς να αναφερθείτε σε κάτι που δεν μπορείτε να αποδείξετε (είτε με μάρτυρες είτε με άλλα αποδεικτικά στοιχεία).

Σύμφωνα με το νέο νόμο 4039/12 αρ. 20 παρ. 2, η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρ. και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 χιλ. ευρώ. Παράλληλα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ (!!!), για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

 

RADIO LAIKA

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *